Dyrevelferd

Dyrevelferd - Retningslinjer for Kennelen

Vi i Arctic Husky Travellers anser hundene våre som en del av familien vår, og vi har et spesielt bånd til hver enkelt av dem. Derfor ønsker vi å være så transparente som mulig når det gjelder dyrevelferd.

Kjærligheten til hundene våre er kjernen i virksomheten vår, og deres velferd kommer alltid først.

Generelle retningslinjer for dyrevelferd og stell av hundene i kennelen vår:

  • Fôring: 2 ganger om dagen. En varm, kaloririk suppe om morgenen for å holde hundene hydrerte og et hovedmåltid om kvelden. I sommermånedene har hundene alltid tilgang til vann. De får høykvalitets hundefôr (tørrfôr kombinert med kjøtt) og kaloriinntaket er tilpasset det spesifikke behovet til hver enkelt hund (også avhengig av aktivitetsnivå). 
  • Rengjøring av kennelen: Kennelen rengjøres hver morgen og kveld.
  • Ly: Hver hund har sitt eget isolerte hundehus som gir hunden ly mot været. Under stormer, og hvis en hund av en eller annen grunn har spesielle behov (syk eller skadet), har vi et rom innendørs med bur der hundene kan sove inne.
  • Leke-/oppholdsområde: De fleste hundene har sitt eget hus, men de mest sosiale deler et dobbelthus med en venn. Vi har et eget oppholdsområde for gravide tisper og valper. Valpene får løpe fritt i gården fra de er rundt 2 måneder gamle.
  • Avl: For å unngå utilsiktet avl har vi et eget oppholdsområde for tisper i løpetid. Vi avler aldri for å selge valper. Alle valpene blir godt sosialisert og får de nødvendige vaksinasjonene og ormekurbehandlingene. Vi beholder alle hundene våre fra de er født til de blir gamle.
  • Veterinærbehandling: Vi samarbeider med den lokale veterinæren, og vi sjekker alle hundene regelmessig for eventuelle problemer. Alle hunder får nødvendige vaksinasjoner og ormekur.
  • Trening og aktivitet: For å holde oversikt over hundenes aktivitet fører vi en treningsdagbok for å sikre at alle hunder løper like mye. Og selvfølgelig at de ikke blir overarbeidet. Vi sørger for at de er godt trent/forberedt for alle aktiviteter de deltar i.