Info Norsk

Den ultimale Svalbardopplevelsen – kombiner hundekjøring med et besøk i den vakre isgrotta i Scott Turner breen.

Opplev hundekjøring på Svalbard med Husky Travellers – en liten familiebedrift som ligger 10 km utenfor Longyearbyen! I vår hundegård har vi 30 flotte trekkhunder som vi har stor glede av sommer som vinter. Våre firbeinte venner har tatt oss med på tur på kryss og tvers på den nordlige halvkule. De har kjørt verdens lengste hundeløp Iditarod i Alaska og Europas lengste hundeløp Finnmarksløpet i Norge samt til og med tatt turen til Nordpolen. Vi har vært bosatt på Svalbard i snart 10 år og har gleden av å tilby små grupper og gjerne familier med barn skreddersydde hundesledeturer etter våres gjesters behov/ønsker. Vi har også mer krevende turer å tilby til dem med hundekjørererfaring.

Vi tilbyr heldagsturen (7t) med hundeslede til Scott Turner 3 dager i uka (mandag, tirsdag og torsdag, andre dager på henvendelse). Vi henter våre gjester 09:30 ved deres overnattingssted/hotell med bil og kjører så gjennom den historiske Adventdalen til vår hundegård i Bolterdalen. Her får dere det dere trenger av varme ytterklær, lue, votter og tykke vintersko, samt hodelykt. 2 og 2 samarbeider om å kjøre et spann på 6-7 hunder. All nødvendig opplæring vil bli gitt for en trygg og fin tur med hundespannet. Sledeturen går opp Bolterdalen og gjennom morena opp til Scott Turner breen hvor isgrotta ligger. En flere hundre meter lang kanal som er formet av smeltevannet sommerstid som fører deg dypt ned i isbreen (ingen klatreerfaring nødvendig). Etter isgrotta serverer vi en varm lunsj, varm drikke og kjeks. Deretter går turen tilbake samme vei og forventet ankomst tilbake i Longyearbyen er 16:30.

Pris: 2250 NOK per person. Nedre aldersgrense 12 år, hvis yngre barn ta kontakt.

Interessert? Ta kontakt med oss på e-post post@huskytravellers.com, mobil +47 99293943 eller vår facebook side: https://www.facebook.com/huskytravellers/

Vi tilbyr også 3-4t halvdagsturer for 1250 NOK per person, eller lengere heldagsturer (30 til 50 km) der alle deltakere (maks 4 gjester) kjører sitt eget hundespann (pris 3000 NOK per pers) uten passasjer. I tillegg tilbyr vi skreddersydde familieturer der barn kan kjøre egen barneslede, evt snørekjører med akebrett (snow racer) etter hundespannet, 4000 NOK per familie (2 barn og 2 voksne) for halvdagstur og 6000 NOK for heldagstur.

Last ned vår info flyer (Engelsk – PDF)